U trendu

Ogrebotine na laminatu noćna mora su svake domaćice, a ove 3 namirnice odmah ih uklanjaju

Laminat je podna obloga koja je najzastupljenija u današnje vreme. Lako se postavlja i jednostavno održava. Međutim ima jednu manu, veoma lako se na njemu pojavljuju ogrebotine.

Ako primenite trikove o kojima ćemo pisati u nastavku, rešićete se ogrebotina i ostalih oštećenja na podovima i drugim drvenim površinama.

1. Jezgro oraha

Najjednostavnije rešenje za postojeće ogrebotine na podovima i drvenom nameštaju je upravo jezgro oraha.

Očistite orah, a zatim ga utrljajte na oštećena mesta.

Ne utrljavajte jako, jer poenta je da se popuni trag ogrebotine uljima koje sadrži orah. Nakon što se osuši ogrebotine će postati skoro nevidljive.

2. Za plitke ogrebotine – Voštana olovka

Oštećeno mesto očistite od prašine i nanesite olovkom sloj voska po celoj dubini i širini. Kada se vosak osuši površinu ispolirajte krpom.

3. Majonez

Ukoliko na drvenoj površini postoje , ne samo ogrebotine već i manje pukotine , upotrebite majonez.

Mesta popunite majonezom, uklonite višak i sačekajte par dana. Nakon toga višak majoneza sklonite, a površinu ispolirajte krpom. Majonez je bogat uljima i proteinima , zbog toga će drvo nabubreti, a pukotina se sama zatvoriti.

Koristan savet

Za održavanje laminata danas postoji bezbroj sredstava, ali prilikom brisanja uvek se opredelite za neku manje agresivnu tečnost. Naš savet je da koristite dečiji šampon u kombinaciji sa omekšivačem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar