U trendu

Ogrebotine na podu su rešive za 20 minuta, izgledaće kao nov po preporuci majstora

Majstori za popravku podova savetuju kako da sami i bez njihove pomoći, brzo i jednostavno, „obrišemo“ ogrebotine s drvenih podova

Ako imate drveni pod, vrlo je verovatno da imate i ogrebotine na njemu. Moderni materijali su obično izdržljiviji i otporniji na nezgode u savremenom životu, ali ipak se one dešavaju i možda za posledicu imaju liniju u podu.

Popravke su, naravno, skupe, a britanska kompanija „Direct Wood Flooring“ ponudila je besplatne savete za brisanje manjih ogrebotina na crvenom podu.

“Napravili smo ovaj vodič koji korak po korak objašnjava kako popraviti najčešće oblike ogrebotina, tako da podu vratite prelepu završnu obradu na koju ste navikli, lako i uz minimalan trud”, navodi se na portalu ove firme.

Kako se rešiti ogrebotine na podu?

Manjim ogrebotinama se smatraju one koje su prodrle kroz zaštitni, površinski sloj i oštetile drvo. Međutim, kao i kod samo površinskih ogrebotina, nema mesta panici – to se može popraviti relativno lako i uz malo truda.

Potrebno:

voda

sredstvo za čišćenje podova

meke krpe

fina šmirgla (brusni papir)

čelična vuna

vosak-premaz za drvene površine

Uputstvo:

Očistite samo mesto ogrebotine i njenu okolinu, a za to koristite sredstvo za čišćenje poda i mekanu krpu, kako biste bili sigurni da će područje biti bez prašine, prljavštine i bilo kakavih ostataka.

Kada prebrišete, upotrebite i drugu meku krpu, suvu i čistu, kako biste uklonili eventualni višak sredstva za čišćenje i da budete sigurni da ogrebotina suva.

Nežno utrljajte čeličnu vunu preko ogrebotine.

Trljajte šmirglom preko ogrebotine i okolnog područja.

Nanesite vosak za drvo štapićem za uši, a mesto ogebotine treba da bude fino pokriveno. Ostavite da odstoji tako najmanje deset minuta.

Potom mekom krpom obrišite ovo područje.

Ako je potrebno, dodajte novi sloj zašitnog premaza i izgladite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar