Okačite odmah ovaj predmet iznad ulaznih vrata, štiti od zla i privlači sreću, dobro zdravlje i novac

Potkovica je poznata u celom svetu kao snažna amajlija koja štiti od zla, ali je i nosilac sreće, zdravlja, dobrog…

Potkovica se u Evropi, na istoku i u Latinskoj Americi koristi tako što se kači na zid, i to okrenuta nadole.

Prema starom verovanju – na taj način će sreća biti prosuta na ukućane domaćinstva, ali i bogatstvo.

A zanimljivo je da, recimo, u Meksiku, ne smete dodirivati potkovicu, a Englezi je koriste u obrnutom položaju.

Kako nalaže feng shui, potkovica se koristi u zavisnosti od efekta koji želimo da postignemo – ona je simbol sile i energije.

Čak i slike potkovice i drugi dekorativni akcenti vam mogu pomoći da od ovog talismana dobijete ono što želite, a važno je da su ukrasne amajlije napravljene od gvožđa, srebra ili zlata.

Potkovica zakačena u jednom domu predstavlja zaštitnika tog prostora prema, jer je u pitanju veoma snažan talisman. Na primer, potkovica okačena u automobilu bi trebalo da njegove putnike štiti od saobraćajnih nesreća i da im generalno donosi sreću.

Ako želite da unesete potkovicu u svoj dom, učinite to tokom prve noći punog meseca, tako što ćete je staviti na prozor, okrenutu prema unutra, a na taj način ćete privući materijalnu dobit i prosperitet.

Zakopana potkovica u severozapadnom delu kuće će vam doneti sreću, pri čemu vam ona takođe može pomoći ako vam cveće ne cveta.

Bilo da ste ovaj predmet kupili ili izabrali, dobili na poklon ili pronašli – veruje se da će biti zaštitnik celog doma i ukućana, ako je postavite na pravi način, prenosi Hayat.ba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.