U trendu

Omiljeno cveće svih domaćica: Ove puzavice najbrže rastu!

Za 1 dan može da se vidi razlika

Ako vam je potreban brz zaklon od neželjenih pogleda, ukras za neki ružan zid ili dekoracija za neuglednu ogradu, jednogodišnje puzavice su pravi izbor.

Njih čak možete da posejete i u žardinjere na točkovima, pa da ih „šetate“ po dvorištu u zavisnosti od toga gde postavljate stočić i fotelje za uživanje. Možete da njima dekorišete šatorčić za igru svojih mališana, ali i da ukrasite paviljone i letnjikovce.

Omiljen cvet u Srbiji je dragoljub, a njegove vreže se vrlo brzo šire i mogu da prekriju ne samo vertikalne oslonce već i da kamufliraju neke neugledne delove dvorišta. On odbija i štetočine kao i biljne vaši, tako da se može posejati i sa povrćem i voćem. Ima više sorti, a ako odaberete pravu puzavicu, može da poraste i do tri metra. Prihranjujte ga jednom mesečno.

Zvonasta loza, kobea može da poraste čak i do pet metara, a cvetaće vam od jula do oktobra. Treba joj velika saksija, redovno zalivanje i dobro dreniranu zemlju. Možete je sačuvati preko zime ako je orežete na visinu od oko 20 cm i unesete na toplo.

Predivna puzavica je „crnooka Suzana“, koja lepo izgleda i kad se pusti da pada iz žardinjera na prozoru. Za zaklon, idealno je posaditi po nekoliko biljaka u u veće saksije i postaviti rešetku da se osloni. Porašće do dva metra, ali takvom brzinom da ćete ostati u šoku. U idealnim uslovima može se videti razlika u rastu biljke od ujutru do uveče! Treba joj toplo, osunčano mesto bez vetra i redovno zalivanje. Prihranjuje se jednom nedeljno.

Najjeftinije je da ih odgajite od semena, ali ko zakasni – može da kupi rasad!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.