U trendu

Operite flaše bez četke i sunđera: Uz 2 jeftina sastojka izgledaće kao nove

Nema ništa nezgodnije za domaćice nego kada treba da operu flaše, bile one staklene ili plastične. Uzan, prljav prostor sprečava da se lako otarasite prljavštine.

Poslednjih nekoliko godina domaćice se oslanjaju na četke koje su zadužene za čišćenje flaša, ali šta kad i one više ne služe svrsi? Tako flaše možete ogrebati i oštetiti, pa je zato najbolje da ih operete na drugačiji način.

Možda će mašina za pranje sudova nešto više da učini, ali opet je i to mašinski oprano. Sigurnije je da to odradite svojim rukama.

Šta vam je potrebno?

  • So
  • Sirće

Kako da operete flašu?

U flašu koju želite da operete sipajte četvrtinu šolje krupne soli. Potom sipajte malo belog sirćeta, ali ne mnogo, tek toliko da se cela količina soli natopi tečnošću. I sada je red da flašu protresete!

Možete staviti flašu na dlan ili je zatvoriti njenim poklopcem i protresti gore-dole. Videćete da se lepo očistila, piše „One good thing by Jillee“.

Ono što je važno jeste da, ukoliko niste kod kuće i nemate so i sirće, prilikom pranja flaša ne koristite toplu vodu. Te drastične i nagle promene temperature mogu dovesti do pucanja stakla.

Ako skidate neke etikete, ne koristite abrazivna sredstva i nemojte ribati flaše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.