U trendu

Oprali ste maramicu u mašini za veš i sve je ostalo na odeći? Rešenje je tako prosto!

Oprali ste maramicu u mašini za veš i sitne papirne pahulje su po vašoj tamnoj odeći? Ovo je najlakši način da ih se otarasite Pakovanje maramica neophodno je tokom zime, posebno kada je sezona gripa u punom jeku. A nekad ih zaista bude u svakom džepu – jakne i pantalona. Nekad ise nađu po celoj odeći i veš-mašini. Iako vam se možda čini da je vađenje maramice iz džepa nevažna stvar, ali nije baš tako. Zapravo, svi koji su zaboravili maramicu u džepu znaju da je to horor-film Mašina puna tek opranog veša prekrivena sitnim papirnatim pahuljama.

I koliko puta ste se kasno setili da ste zaboravili da ispraznite džepove pune maramica. Ukoliko su dosadne bele pahuljice zalepljene za vašu sveže isceđenu odeću problem koji se ponavlja, onda je savet japanskog korisnika Tvitera Yukino (@54l23) dar za vas.

Naime, ostavite odeću u mašini i sipajte samo omekšivač. Pokrenite ciklus ispiranja jednom, a zatim ciklus centrifugiranja/ sušenja i svi papirići će spasti, piše Yukino. Objašnjenje je da se pulpa papirnog papira vezuje za tkaninu zbog suprotnih naelektrisanja, a korišćenje omekšivača razbija tu vezu, pa papir klizi sa materijala tokom ispiranja.

Jedna stvar koju treba napomenuti jeste da pulpa može završiti u filteru mašine za pranje veša, pa bi bilo pametno da je redovno čistite kako biste je održali u ispravnom stanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar