U trendu

Osim krvnih sudova fenomenalan je i za čišćenje vašeg doma: Aromatičan začin ima prirodni antibakterijski efekat

Bilo u obliku cimet rolnica, posipa preko kiflica ili arome u kuvanom vinu, cimet je jedan od najpopularnijih zimskih začina. Ali jeste li znali da je cimet takođe izvrsno sredstvo za čišćenje?

Naime, cimet, koji se vekovima koristi u aromatične svrhe, ima fantastičan ukus i miris, a ujedno ima i prirodni antibakterijski efekat. Kada se koristi kao sredstvo za čišćenje poda, ovaj začin može ubiti do 20 različitih vrsta bakterija! Istovremeno je nežan prema površini pa ne treba brinuti o promeni boje, a ni roditelji ne treba da brinu ako prilikom čišćenja njihovo dete dođe u kontakt s vodom pomešanom s ovim prirodnim sredstvom za čišćenje.

Voda s cimetom brzo se priprema. Potrebno je prokuvati vodu zajedno s nekoliko štapića cimeta ili, još jednostavnije, dodati cimet u prahu u neprokuvanu vodu. Može se koristiti i eterično ulje cimeta, u tom slučaju u vodu treba dodati oko 20 kapi.

Pod je potrebno prebrisati i ostaviti da se osuši. Ovakav način pranja preporučuje se jednom nedeljno, a što je najbolje, cela kuća će mirisati na cimet, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.