U trendu

Ostali ste bez praška za veš, a hitno vam treba? Ove stvari iz kuhinje dobra su zamena

Svi smo to prošli – ispred nas je gomila rublja za pranje, ali u kući nemamo praška? Možete odustati dok ne kupite novi ili pogledati u kuhinju šta možete koristiti umesto njega.  Nekoliko je stvari koje ga mogu zameniti i rezultati će biti odlični.

Kada vam hitno treba zamena, idite kuhinju i iskoristite ono što već imate u kući.

Sirće i soda bikarbona

Za ovu kombinaciju verovatno ste čuli, alo možda niste znali da će vam pomoći da operete i tvrdokorne mrlje. Isto tako će ukloniti neprijatne mirise s odeće. Dodajte oko 100 g sode bikarbone u pregradu za prašak, a kada dođe vreme za ispiranje rublja, dodajte oko 100 ml sirćeta koji će omekšati odeću.

Soda bikarbona i limunov sok

Ako nemate sirće, možete koristiti limunov sok. Kombinacija deluje odlično za šareni veš, ali i beli. Dodajte oko 100 g sode bikarbone za ciklus pranja, a kada je vreme za ispiranje rublja, dodajte par kašičica limunovog soka. Ako se morate rešiti i mrlja, pre pranja na njih direktno nakapajte malo limunova soka.

Prašak za pranje sudova je dobra zamena

Ako nemate baš nikakvog izbora možete koristiti blagi deterdžent za pranje posuđa i za pranje rublja koje ne zahteva posebnu njegu. Morate samo znati da vam je dovoljno jako malo proizvoda.

Možete koristiti i šampon

Male količine šampona se mogu koristiti za šareno rublje ako nemate ništa drugo. Koristite nežnu formulu i ne preterujte jer pena koja se stvara, može biti štetna i za vašu mašinu, a možda se i neće moći sve isprati s rublja.

Limunom izbelite odeću: Sok limuna je odličan izbeljivač, ali će isto tako uništiti neprijatne mirise.

Votka za osetljivo rublje: Kako je s takvim rubljem potrebno rukovati nežno, votka vam može pomoći da se rešite neprijatnih mirisa. Ako veš nije veoma prljav i samo ga je potrebno mali osvežiti, eto rešenja. Potrebno je pomešati jednake količine votke i vode u bocu s raspršivačem. Pošpricajte odeću i pustite da se osuši. Vaš posao je gotov.

(Ordinacija.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)