U trendu

Ostavite čašu sa sirćetom pored šporeta u kuhinji i gledajte šta će se dogoditi

Svima je i te kako poznato da se tokom kuvanja mogu širiti i neprijatni mirisi, poput mirisa ribe ili zagorelog ulja, koji se zadržavaju u kuhinji i kojih je teško rešiti se. Međutim, da biste ih uklonili ne morate koristiti neke posebne deterdžente, niti na specijalan način čistiti kuću. Dovoljno je samo da u kuhinji pored šporeta ostavite čašu s sirćetom.

Sirće u čaši će, verovali ili ne, neutralisati loše mirise i pre nego se pojave, tvrde stručnjaci za čišćenje. Takođe, oni preporučuju da je dovoljno posle kuvanja ostaviti alkoholno sirće da prenoći i ono će apsorbovati sve neprijatne mirise. Kuhinja će nakon toga biti sveža i mirisna.

Ukoliko ima zagorele hrane u vašoj kuhinji i neprestano kuvate, možda ćete se teže rešiti mirisa samo s čašom sirćeta pa stručnjaci savetuju da prokuvate u posudi vodu sa tim sastojkom. Na taj način će para ukloniti sve mirise od kuvanja. Opcija je i da se u eliminisanju neprijatnih mirisa koristi boca s raspršivačem u kojoj su pomešane dve šoljice vode i do dve kašike sirćeta. Ta smesa može pomoći kod upornijih mirisa jer će omogućiti „tračak“ svežeg vazduha u vašoj kuhinji.

Stručnjaci upozoravaju da ne treba zaboraviti na otvaranje prozora i vrata kako bi i sveži vazduh cirkulisao kroz prostorije, posebno kada se kuva jaka hrana.

Mnoge domaćice se suočavaju i s dimom prilikom spremanja hrane, koji se može širiti i po drugim prostorijama, a pritom preti da se zadrži i na odeći i nameštaju. Zbog toga je sirće i u tom slučaju veoma poželjno, pa će odlično pomoći ako se prokuva. Međutim, važno je reći da se svakako mora razrediti s vodom, u suprotnom možete sebe dovesti u opasnost da se opečete, pri čemu su posebno osetljive oči, ali i lice, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.