U trendu

Otarasite se zauvek vlage pomoću ove 2 stvari: Devojka podelila savet koji je naučila od mame (VIDEO)

Vlaga nastaje kada topli vazduh iznutra dođe u dodir sa hladnom površinom, a ako se s njom ne postupi na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati opasnost po vaše zdravlje, prenosi Večernji.hr.

Probudite se zimi i pronađete vlagu u svom domu je baš frustrirajuće. Može biti teško sprečiti nakupljanje vlage kada temperatura padne, međutim, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema. Iako je to uobičajen problem u mnogim domovima, većina ljudi se često pita šta uzrokuje vlagu ili kako da je se otarase.

Naime, vlaga nastaje kada topli vazduh iznutra dođe u kontakt sa hladnom površinom, a ako se sa njom ne postupi na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati pretnju po vaše zdravlje. Srećom, jedan korisnik TikTok-a je objasnio kako da se otarasimo vlage sa površina prozora sa dve svakodnevne stvari.

Prenoseći video na svoj TikTok račun @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke.

@fenrahalesari

Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I’ve not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips

♬ original sound – Fenrah

Za prvi trik, Fenrah je pokazao da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će apsorbovati vlagu. Slično, ako stare čarape i najlonke napunite mačjim peskom i postavite ih po kući, trebalo bi da rade isti posao kao odvlaživač vazduha.

Fenrah je zatim postavio drugi deo video snimka, otkrivajući šta se dalje dešava. Pokazujući kutiju soli nakon četiri do pet nedelja, Fenrah je objasnio: „Ovako obično izgleda so. Vidite da ima tečnosti’. Ako je so grudvasta i mokra, Fenrah kaže da je definitivno vreme da je uskoro promenite.

Dodala je: „Možete malo protresti kutiju. Smatram da to pomaže’. Posle nedelju dana, proverite so u posudi i ako je zaista kvrgava od vlage, treba je promeniti. Farah je dodao: ‘Samo nastavite da proveravate i trebalo bi da budete dobro.’ Mnogi korisnici društvenih medija bili su oduševljeni ovim jednostavnim trikovima.

Jedna osoba je upitala: „Ovo je neverovatno! Da li ih menjate svakih pet nedelja?’, na šta je Fenrah odgovorio: ‘Samo pazim koliko je vlažno područje! Neka mesta moraju da se promene više od drugih. Drugi je dodao: „Koristio sam trik sa čarapama u svom autu. Stvarno funkcioniše. Radio sam to godinama u statičnim karavanima. I so deluje veoma dobro’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar