U trendu

Ova 1 greška može vas koštati prodaje nekretnine: To je najveći ubica novca i sklopljenih poslova

Jedna greška je najveći ubica novca i uspešno sklopljenih poslova!

Kada prodajete nekretninu, izuzetno je važno da enterijer izgleda privlačno kako bi potencijalni kupci mogli da zamisle da žive u tom prostoru. Nesvesne greške mogu odbiti kupce, pa je bitno povećati atraktivnost nekretnine i šanse za prodaju.

Evo deset najčešćih grešaka koje treba izbegavati kako bi vaša nekretnina privukla kupce na prvi pogled.

1. Previše lični dekor

Porodične fotografije, jedinstvena umetnička dela i suveniri sa putovanja mogu odbiti potencijalne kupce jer im otežavaju da zamisle sebe u tom prostoru. Stručnjaci preporučuju neutralan enterijer koji omogućava kupcima da ga zamisle kao prazno platno za svoje uspomene.

2. Pretrpanost nameštajem

Previše nameštaja može učiniti da prostor izgleda skučen i manji nego što jeste, posebno u manjim objektima. Stručnjaci savetuju uklanjanje viška nameštaja kako bi prostor izgledao prostranije i otvorenije. Pažljivo odabrani i strateški postavljeni komadi nameštaja mogu istaknuti najbolje karakteristike prostora.

3. Zastareli ili istrošeni nameštaj

Nameštaj koji izgleda staromodno može umanjiti vrednost imovine. Korisno je uložiti u novi nameštaj ili restaurirati postojeće stvari. Na primer, tapacirajte stare stolice ili preuredite staru komodu u skladu sa modernim stilom.

4. Loše osvetljenje

Tamne prostorije sa nedovoljno svetla mogu izgledati sumorno i neprivlačno. Osvetljenje može transformisati ceo enterijer, pa se preporučuje uvođenje više izvora svetlosti, uključujući plafonske, stone i podne lampe. Ogledala koja reflektuju svetlost takođe mogu pomoći u osvetljavanju prostora.

5. Neusklađeni stilovi

Mešanje različitih stilova nameštaja i dekora može zbuniti kupce. Stručnjaci savetuju da stil uređenja bude usklađen kroz celu kuću ili stan. Na primer, moderna kuhinja i dnevna soba sa orijentalnim tepihom mogu usporiti prodaju.

6. Hrabre boje i uzorci

Svetle boje i veseli dezeni su odličan način za iskazivanje ličnosti, ali je bolje da prostor bude uređen neutralno kako bi kupci mogli sami da odluče o dekoraciji. Ovo pravilo važi za velike komade nameštaja, dok sitni detalji poput jastuka ili vaza mogu dodati karakter bez preterivanja.

7. Zastarele kuhinje i kupatila

Kuhinje i kupatila su ključne prostorije za kupce, a zastareli dizajn može biti veliki minus. Modernizacija ovih prostora novim slojem boje, novim ručkama na ormarićima i modernim uređajima može značajno poboljšati utisak.

8. Loš raspored nameštaja

Nameštaj treba postaviti tako da naglašava funkcionalnost prostora. Prostorije bi trebalo da budu što funkcionalnije, a nameštaj proporcionalan prostoru, bez blokiranja prozora ili prolaza. Stvaranje zona okupljanja u dnevnoj sobi može dodati vrednost prostoru.

9. Temperatura i ventilacija

Nekretnine koje su previše hladne ili previše tople tokom gledanja mogu ostaviti loš utisak. Uverite se da je temperatura u prostorijama ugodna tokom razgledanja. Dobar sistem grejanja i hlađenja može biti značajna prednost.

10. Razmere i proporcije

Ako je nameštaj prevelik ili premali za sobu, to može poremetiti ravnotežu prostora. Na primer, masivna sofa u malom prostoru može učiniti da prostor izgleda klaustrofobično, dok će mala sofa u velikoj dnevnoj sobi učiniti da prostor izgleda nesrazmerno i jeftinije.

Izbegavanjem ovih grešaka, vaša nekretnina će izgledati privlačnije i povećati šanse za brzu i uspešnu prodaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.