U trendu

Ova biljka privlači bogatstvo i sreću u vaš dom: Deluje kao magnet za pozitivnu energiju

Postoji verovanje da ova biljka može privući sreću, novac, prosperitet i dobru sudbinu u vaš životni prostor. Kada se postavi na adekvatnu lokaciju u skladu sa feng šui principima, ova biljka postaje snažan magnet pozitivne energije.

Poznata pod nazivima srećni bambus ili Dracaena Sanderiana, a takođe se spominje i kao vodeni bambus, biljka milosti ili sanderova dracena, ova biljka nije u rodu sa pravim bambusom uprkos sličnom izgledu. Karakteriše je visoka dekorativnost sa mesnatim, pravim stabljikama iz kojih izrastaju dugi listovi. Premda podsjećaju na bambus, stabljike ove biljke mogu narasti prilično visoko, no feng šui savetuje korištenje njenih nižih varijanata.

Za zdrav rast vašeg srećnog bambusa bitno je redovno obrezivanje stabljika, čime se energija usmerava nazad u biljku, potičući rast zdravih listova. Orezivanje i održavanje biljke u manjim saksijama pomoći će kontrolisati njenu visinu.

Srećni bambus se često prodaje u staklenim posudama ili saksijama ispunjenim kamenjem i vodom, pokazujući da biljka podjednako dobro uspeva kako u vodi, tako i u zemlji, što je čini jednom od najjednostavnijih kućnih biljaka za održavanje. Ako biljku držite u vodi, preporučuje se dodavanje tečnog đubriva jednom mesečno i izbegavanje vode iz slavine u korist filtrirane vode ili kišnice.

U feng šui praksi, broj stabljika srećnog bambusa ima posebna značenja vezana za privlačenje bogatstva. Tri stabljike simbolizuju sreću, bogatstvo i dugovečnost, pet ili šest stabljika donose novac i dobru sudbinu, dok sedam stabljika može predstavljati dobro zdravlje.

Postavljanjem bambusa na severoistočni deo stana ili kancelarije možete aktivirati energiju bogatstva i finansija, dok se smeštajem u istočni deo doma veruje da se privlači zdravlje, piše 24sedam.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar