U trendu

Ovo su biljke koje donose srećnu u dom: Evo gde ih treba postaviti da osetite njihovo blagostanje

Biljke ne samo da su moćni pročišćivači vazduha koji smanjuju negativnu energiju, već mogu da poboljšaju i našu sreću i blagostanje, ali samo ako se pravilno odaberu i postave u našem domu.

Stručnjaci za feng shui savetuju da kada biramo biljke za svoj dom izbegavamo oštre i bodljikave jer su one magnet za lošu sreću. Bitno je da biramo biljke sa zaobljenim i srcolikim listovima jer su to biljke raste i napretka. Ako ste se odlučili da unesete malo zelenila u vaš dom, pročitajte nekoliko saveta koji bi vam mogli biti od pomoći u odabiru biljka.

Biljke za ljubav i romantiku

Filodendron je sjajna biljka za njegovanje romantičnih odnosa. Ima mekane listove u obliku srca. Božur je najpopularniji za privlačenje ljubavi u dom. Obožavan zbog svog zanosnog mirisa Jasmin se veoma često povezuje sa ljubavlju, lepotom i senzualnošću. Ako želite da postignete najbolji efekat sa ovim biljkama onda bi najbolje bilo da ih postavite u jugozapadni deo vašeg doma.

Biljke koje privlače bogatstvo i obilje

Afrička ljubičica se smatra simbolom novca i bogatstva te privlači obilje. Njeni listovi su okruglog oblika nalik kovanicama. Stablo novca se koristi kako bi privuklo novac i podstaklo slivanje obilja u dom, a bonsai, minijaturna stabla predstavlja simbol sreće i bogatstva i zahteva veoma malo pažnje.  Prema feng shuiju najbolje mesto za ove biljke je u jugoistočnom delu vašeg doma.

Biljke za lični i profesionalni rast

Monstera svojim rastom i širenjem predstavlja ekspanziju, rast i napredak. Bambus je biljka koja veoma brzo raste i upućuje na brz uspon i rast prema gore. Najbolja lokacija za ove biljke je severoistočni deo doma, a za napredak u karijeri smestite ih u severni deo.

Biljke za zdravlje i plodnost

Orhideja: bela orhideja je simbol plodnosti i kreativnosti, dok je žuta simbol zdravlja. Ako želite da privučete željenu energiju pomoću ove biljke, najbolje bi bilo da je smestite u istočni deo svog doma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar