U trendu

Ova biljka ženama donosi sreću, nosi jako zanimljivu tajnu simboliku

Šta privlači u dom cvet ženska sreća – spatifilum nosi tajnu simboliku…

Spatifilum je jedna od najpopularnijih sobnih biljaka, a mnogima je poznatija po nazivu ženska sreća. Za ovu biljku su povezana mnoga verovanja, a smatra se kao idealan poklon za nekoga ko želi da pronađe srodnu dušu ili kao dar za useljenja za novovenčani par. Prema narodnom verovanju ako slobodnoj devojci poklonite ovaj cvet sa iskrenom željom da ima sreće u ljubavi, veruje se da će pronaći životnog partnera čim se otvori prvi pupoljak.

Cvet ženska sreća koji su bračnom paru donirali bliski prijatelji pomoći će u osvežavanju odnosa, a ako cvet poklone roditelji, uskoro bi trebalo očekivati prinovu u porodici. Takođe, spatifilum može doneti pojačanu strast u dugoj vezi i obnavljanje bliskosti, a da bi biljka imala efekta par treba da stave u spavaćoj sobi.

Prvi pupolja na ovoj biljci je simbol sreće, pa donosi sreću celoj porodici, a miris cveća je simbol pozitivne energije. Važno je da biljku negujete i da ona bude zdrava, kako bi odnosi u domu bili dobri i da bi se rešili problemi. Smatra se i da miris spatifiluma donosi bračnu sreću i dugu ljubav.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.