U trendu

Ova jednostavna greška uništava vašu omiljenu odeću! Evo kako da sačuvate svoje odevne komade

Da li ste znali da stavljajući odeću u plastičnu vrećicu može izazvati više problema nego koristi? Samo jedna bezazlena greška u čuvanju odeće mogu stvarno narušiti njen kvalitet, a zato je ključno adekvatno zaštititi tkaninu u ormaru kako biste sprečili mrlje, buđ i još mnogo toga.

Postoji nekoliko preventivnih mera koje možete preduzeti kako biste sačuvali svoju odeću. Jedna od najvažnijih je izbegavanje dugotrajnog čuvanja odeće u plastičnoj vrećici, posebno one u kojoj je bila smeštena nakon hemijskog čišćenja.

Plastika može zadržati vlagu, što može dovesti do razvoja buđi, i sadrži hemikalije koje mogu izazvati promene boje na odeći.

Hemijska čistionica često prekriva odeću plastičnom vrećicom kako bi se zaštitila. Međutim, ova praksa ne bi trebalo da traje dugo, jer plastične vrećice nisu dizajnirane za dugotrajno čuvanje odeće.

Plastična vrećica je nevidljiva, što je čini idealnim mestom za razvoj plijesni. Čak i hemijski očišćena odeća može zadržati malo vlage od sredstava za čišćenje koja se koriste tokom procesa hemijskog čišćenja. Ova vlaga ne može ispariti ako je zatvorena u plastičnoj vrećici duže vreme.

Vrećice koje dobijete u lokalnoj čistionici verovatno sadrže hemikalije poput butiliranog hidroksitoluena (BHT), koji može odeću učiniti požutelom nakon što dođe u kontakt sa zagađivačima vazduha ili vlagom. Ne dopustite da vam ovakva greška uropasti omiljenu garderobu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.