U trendu

Ova namirnica koju svi imamo u kuhinji spasiće vas u ozbiljnoj nevolji

Verovatno ste čuli da će nekoliko zrna pirinča, ako ih stavite u slaniku, pokupiti višak vlage i sprečiti da se so stvrdne. Ali još uvek postoji nekoliko nezgodnih situacija u kojima će ova hrana poslužiti kao spas u poslednjem trenutku i uštedeti vam vreme i novac.

Mobilni telefon u vodi

Ako vam se desi da ispustite svoj mobilni telefon u vodu ili WC šolju (što se, verovali ili ne, često dešava kada ga držite u džepu pantalona), izvadite bateriju čim dođete do njega. Zatim ga stavite preko noći u posudu sa sirovim pirinčem, koji će apsorbovati vlagu i pomoći da se brže osuši.

Štiti alat od rđe

Ako svoj gvozdeni alat čuvate u kutiji, najbolje bi bilo da iz predostrožnosti u njega stavite kašiku pirinča. Alat se često čuva u podrumu, tavanu, garaži… A to su mesta gde ima više vlage nego u domu. Pirinač će ga efikasno apsorbovati.

Pomoć kod bolova

Ako vas bole leđa ili neko određeno mesto na telu kod koje će vam pomoći bojler, evo dobre zamene (u slučaju da nemate bojler, naravno). Čarapu napunite pirinčem, stavite je na vreli radijator i sačekajte da se zagreje, a zatim je stavite na bolno mesto.

Očistite mlin za kafu

Ako volite tursku kafu, sigurno imate mlin kod kuće. Naravno, potrebno ga je periodično čistiti jer se u njemu nakupljaju ostaci ulja prilikom mlevenja kafe. Najlakši način da to uradite je da u njega stavite pirinač i dobro ga sameljete. Kada ga bacite, videćete da je pirinač upio svo ulje, prenosi Jutranji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar