U trendu

Ovaj jednostavan trik uklanja sve otrove iz voća i povrća! Kako da jedete zdravo i bezbedno!

Kako biste osigurali da voće i povrće koje jedete bude zaista zdravo, trik je u tome da je prvo potrebno je pravilno sprati sve štetne materije i hemikalije.

Evo nekoliko korisnih saveta koji vam mogu pomoći:

1. Kiselinska i alkalna kupka: Većinu vrsta povrća i voća, poput zelene salate, paradajza, krastavaca, ili šljiva i krušaka, možete potopiti u dva rastvora. Prvo u kiseli rastvor (jabukovo sirće), zatim u alkalni (soda bikarbona). Ovaj postupak će osloboditi štetnih materija i ostataka hemikalija.

2. Kora voća: Iako kora voća sadrži mnogo vitamina i vlakana, treba biti oprezan ako voće nije organsko. Jabuke sa sjajnom korom iz prodavnice mogu biti obložene voskovima i uljima, pa je preporučljivo da ih pre konzumacije operete u toplijoj vodi.

3. Agrumi: Banane, ananas, pomorandže i drugi agrumi takođe treba da budu dobro oprani. Potopite ih u ključalu vodu, a zatim ih očistite četkom i isperite pod jakim mlazom vode kako biste uklonili toksične supstance sa kožice.

4. Jagode: Jagode su često tretirane pesticidima, pa je preporučljivo da ih operete u rastvoru sode bikarbone kako biste dodatno uklonili potencijalne ostatke hemikalija.

5. Povrće u foliji: Ako kupujete povrće koje je pakovano u foliju, poput brokolija ili krastavaca, prvo ih izvadite iz folije i ostavite na toplom mestu da ispare toksini. Nakon toga, primenite postupak kiselinske i alkalne kupke kako biste ih dodatno očistili.

Pravilno pranje voća i povrća je ključno za očuvanje vašeg zdravlja, zato ne zanemarujte ove korake kako biste uživali u svežim i sigurnim namirnicama!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.