U trendu

Ovaj proizvod košta manje od 100 dinara, a briše sve žute mrlje s daske WC šolje

WC šolja je mesto koje najviše dolazi u kontakt sa ljudima, pa je važno da bude čista i higijenska. Često izložen urinu, koji ponekad može pasti na dasku, vremenom postaje prekriven gadnim žutim mrljama i neprijatnim dugotrajnim mirisima.

Uz bakterije i vlažan vazduh, kupatila i toaleti su jedno od najprljavijih mesta u skoro svakom domaćinstvu, ali svakako nijedna WC šolja ne ostaje bez žutih mrlja. Na sreću, fanovi gospođe Hinč su podelili svoje trikove kako da ih uklone i da vaše toaletne daske ponovo zasijaju kao nove.

Gospođa Hinč, čije je pravo ime Sofi Hinčklif dugo je bila omiljena među entuzijastima čišćenja, sa oko 4,5 miliona pratilaca na Instagramu. Pre nekoliko godina postala je poznata po raznim kućnim trikovima, ali sada su njeni fanovi krenuli u namensko čišćenje stranica na društvenim mrežama. U jednoj takvoj Fejsbuk grupi, Miss Hinch Cleaning Tips and Tricks, član je pitao za savet: „Kako da skinem žute mrlje sa daske toaleta? Izgleda tako loše i nemam pojma kako da to popravim, ali ne ne želim da kupujem novu dasku“.

Na sreću, objava je ubrzo dobila puna saveta i predloga, ali većina ljudi je preporučivala kombinaciju sirćeta i sode bikarbone kako bi WC daska zablistala kao nova.

„Moja daska je bila toliko loša da sam koristio kombinaciju sirćeta i sode bikarbone da uklonim sve mrlje. Ispostavilo se da je to tako jeftin trik, ali izgleda kao nov“, otkrila je jedna osoba.

Deleći svoje trikove, Dženis Kolins je napisala: „Koristim pola šolje sode bikarbone sa dovoljno sirćeta da napravim pastu i namažem je preko WC šolje, pokrivajući obe strane. Zatim ostavim da deluje 20 minuta i uklonim žute mrlje mekanim sunđerom“.

En Foster se složila i savetovala: „Napravite pastu od sode bikarbone i sirćeta da biste uklonili mrlje. Obavezno koristite toplu vodu da biste lakše uklonili žute mrlje“, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.