U trendu

Ove 3 stvari su prava pošast za krpelje: Fantastična prirodna rešenja za zaštitu bez trunke napora

Umesto da se oslanjamo na hemijske proizvode, sve više ljudi okreće se prirodnim metodama za zaštitu od krpelja i bolesti koje prenose.

Jedna od najefikasnijih prirodnih opcija je beli luk – nije samo koristan u kuhinji, već je i odličan prirodni repelent. Jednostavno ga pojedite pre nego što krenete u prirodu ili ga dodajte u hranu vašem četvoronožnom prijatelju. Ako beli luk nije po vašem ukusu, postoje i druge prirodne alternative koje možete koristiti:

1. Eterično ulje čajevca: Ovo ulje je poznato po svojim insektorepelentnim, antivirusnim i antibakterijskim svojstvima. Pomešajte ga s malo vode i nanesite na kožu.

2. Ulje nima: Ovo ulje bogato je hranljivim sastojcima i ima snažna protivupalna, antivirusna i antiparazitna svojstva. Nanesite ga direktno na kožu.

3. Mešavina lista oraha, karanfilića i medicinskog alkohola: U čistu, veću teglu stavite medicinski alkohol, listove oraha i karanfiliće i ostavite da odstoji nekoliko dana. Dodajte nekoliko kapi ulja lavande za dodatnu zaštitu od komaraca, zatim nanesite mešavinu na kožu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar