U trendu

Ove dve stvari treba što pre izbaciti iz svog doma: Jednu iz spavaće sobe, drugu iz kuhinje

Feng shui je kineska tehnika uređenja prostora i podrazumeva pravila koja osiguravaju da pozitivna chi energija slobodno teče kroz dom. Važno je pratiti određena pravila i uputstva, a najvažnije je da kuća bude uredna, bez previše stvari i da prostor bude otvoren i prijatan za boravak.

Postoje feng shui greške koje mnogi ponavljaju, a ne znaju da loše utiču na energiju. Otkrivamo vam dve feng shui greške koje možete videti u svakoj drugoj kući, pa možda i vašoj:

1. TV u spavaćoj sobi

Mnogi vole da gledaju film iz kreveta na kraju dana ili da se uspavaju uz televizor. Prema feng shuiju, televizija poziva sve vrste emocije u našu spavaću sobu. Ovo je prostorija u koju odlazite da biste spavali, odmorili se, obnovili energiju. U spavaćoj sobi imate intimne trenutke s partnerom, a TV u sobi može samo narušiti romantičnu energiju i spokoj. Takođe, gledanje televizije pred spavanje može nepovoljno uticati na kvalitet sna, piše Sensa.hr.

2. Ostavljanje uređaja na kuhinjskom pultu

Ovo možete primetiti u skoro svakoj kuhinji. Na radnoj površini, stolovima, šanku često stoje blender, toster, mikrotalasna, sokovnik… Uglavnom se ovo praktikuje iz praktičnih razloga da bi nam svi uređaji bili pri ruci. Međutim, prema feng shuiju ove uređaje treba staviti u ormariće, jer ćete tako osloboditi prostor, učiniti da izgleda urednije i energija će lakše teći. Kada na radnoj površini imate puno uređaja, to može doneti negativnu i ustajalu energiju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar