U trendu

Ove stvari možete prati u veš mašini, a niste ni znali

Mnogi ne mogu ni da zamisle život bez mašine za veš, a i zašto bi? Ovi uređaji pravo su olakšanje za svako domaćinstvo, ali mnogi možda još nisu u potpunosti iskoristili sve opcije koje nudi.

Da li ste znali da ove stvari možete da perete u mašini za veš?
Ako vam nije palo na pamet ili se niste usudili, ovo su stvari koje i te kako možete da perete u mašini za veš:

– Torbe za kupovinu, posebno one od platnenih materijala, dobro je imati i koristiti ih umesto plastičnih kesa, koje plaćate u supermarketima, a koje pritom zagađuju okolinu. Možda vam nije palo na pamet da ih ponekad i operete, a bilo bi dobro i vrlo jednostavno. Ubacite ih u mašinu za veš.

– Da li ste nedavno oprali rukavicu s kojom vadite plehove iz rerne? Mogli biste…

– Podloge za vežbanje prilično su prljave, posebno ako ih koristite duže vreme. Slobodno ih s vremena na vreme operite u mašini za veš, piše TOI. Dodajte i neki peškir u bubanj s prostirkom i pazite da ne stavljate na program s jakom centrifugom i vrućom vodom.

– Podlogu za miš potrebno je očistiti s vremena na vreme. Najjednostavniji način je da je ubacite u mašinu za veš i to na program za osetljive tkanine.

– Pranje patika može da bude prava muka i potrebni su sati da biste ih ručno očistili. Ubacite ih u mašinu za veš na program s nižom temperaturom, zajedno s nekim peškirom.

– Ubacite kačkete i dodatke za kosu u mrežicu za pranje grudnjaka i pokrenite program za osetljive tkanine.

– Zavese za tuš takođe možete da perete u veš mašini. Proverite deklaraciju na kojoj temperaturi mogu da se peru, a ako nema oznake, birajte program za ručno pranje veša, odnosno onaj za osetljive tkanine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.