U trendu

Ovih 7 stvari pametne domaćice bacaju, one druge ih i dalje drže u kući

Održavanje savršene čistoće u kući uvek je težak zadatak sa kojim se ne može nositi svaka domaćica.

Najčešće nepotrebne stvari i predmeti zatrpavaju prostorije i životni prostor.

  • Odeća koja nije korišćena više od godinu dana
  • Prazne tegle
  • Istrošeni tepisi u kupatilu i hodniku
  • Stare kasete i diskovi
  • Kablovi bez svrhe
  • Pokvareni kućni aparati
  • Tiganji sa oštećenim premazom.

Korisno je naučiti o 7 stvari kojih bi se trebalo rešiti kako biste zaista održali sobu čistom.

Odeća koja nije korišćena više od godinu dana
Otvarajući ormar sa stvarima, uvek možete pronaći nešto što se uopšte ne koristi. Mnoge dame čak imaju stvari koje spadaju u kategoriju: „Uskoro ću smršati i sigurno ću ih nositi.“

Svako treba da razume jednostavno pravilo: ako stvar nije korišćena čitavu godinu, malo je verovatno da će je neko koristiti u budućnosti.

Neophodno je redovno vršiti reviziju i otklanjati sve stvari koje nemaju koristi. A ako je šteta baciti, uvek možete da prodate ili poklonite onima kojima je potrebno.

Prazne tegle
U danima SSSR-a, domaćice su stalno prikupljale nepotrebne ambalaže kako bi im koristile za zimu, tako da niko nije bacao tegle i pažljivo ih čuvao tokom cele godine. Da li je moguće zamisliti modernu domaćicu koja će zatrpati teglama u nepotrebno velikim količinama?

Zbog toga je bolje da se odmah oslobodite praznih ambalaža i da ne pretrpavate prostoriju. I ne zaboravite da su dani oskudice u prošlosti. Ako je potrebno, možete ih kupiti u bilo kom trenutku.

Istrošeni tepisi u kupatilu i hodniku

Iz ćilima u hodniku i kupatilu se može shvatiti kako žena održava kuću čistom. Ako su zadržali pristojan izgled, redovno ih održavajte kao i do sad. Ali stari i pohabani tepisi sve pokvare. Još ako imaju i neprijatne mirise to kvari celu koncepciju čistoće.

Stare kasete i diskovi
U eri interneta više se ne koriste diskovi i kasete. Čak i ljudi zrelog doba odavno su napustili kasete i diskove. Ovi mediji samo zauzimaju koristan prostor i skupljaju prašinu na svojoj površini. Postoji samo jedno rešenje – poslati ih u smeće.

Kablovi bez svrhe 
Razbacani kablovi po stanu koje nemaju određenu namenu su čest problem. Dobre domaćice znaju kako pravilno organizovati red a loše zaboravljaju na kablove koje se nikada neće koristiti za svoju namenu.

Pokvareni kućni aparati
Često možete pronaći primere kada se kućni aparati čuvaju u stanu koji su odavno pokvareni. Niko ga neće nositi na popravku, samo zauzima svoje mesto.

Jedina opcija je baciti sve ili prodati po delovima. Ovi predmeti se nikada neće koristiti. A ako tehnika može da se popravi, zašto to još nije urađeno?

Tiganji sa oštećenim premazom
Korišćenje takvog posuđa za kuvanje je prava muka. Pritom oštećeno posuđe nije dobro koristiti kako zbog zdravlja tako i zbog higijene.

(Stil)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar