Ovo cveće u cugu rasteruje insekte: Vi ćete uživati u opojnim mirisima, a gamad će bežati

Ne kvarite sebi uživanje na terasi, već pre toga zasadite ove biljke

Kada provodite duge letnje večeri na terasi ili u dvorištu, sklanjanje od buba i komaraca može da pokvari provod. Srećom, na tržištu postoji mnogo odličnih opcija protiv komaraca na otvorenom.

Međutim, za kontrolu štetočina koja takođe čini da vaš otvoreni prostor izgleda bolje, razmislite o dodavanju nekoliko biljaka koje odbijaju bube. Ove biljke koje obavljaju više zadataka su lepe i služe svrsi, piše Ona.

Petunije

Petunije, koje se ponekad nazivaju „pesticidom prirode“ — mogu da odbiju lisne vaši, paradajz crve i zelene mušice. Petunije je veoma lako uzgajati, a možete ih posaditi u zemlju ili držati u saksiji. Vole sunce i preporučuje se da kupite presađene biljke i stavite ih u lagano, dobro drenirano tlo na punom suncu nakon poslednjeg prolećnog mraza.

Lavanda

Lavanda ima miris koji odvraća komarce. Voli da bude na vrućem i suvom, tako da je savršena za leto. Takođe možete naneti ulje lavande na kožu kao prirodni repelent.

Snažna lavanda je poznata kao biljka koja efikasno odbija komarce, a sa njima i moljce i muve.

Bosiljak

Ništa nije bolje od bosiljka kada su jela u mediteranskom stilu u pitanju, a sada ga dodajte na spisak i kao sredstvo protiv buba. To je jednogodišnja biljka i odbija kućne muve i komarce.

Biljka treba da bude šest do osam sati na suncu dnevno, a da njeno tlo bude vlažno i dobro drenirano.

Ova svestrana biljka takođe može da sanira i ublaži ujede komaraca. Uvaljajte nekoliko listova između ruku kako biste oslobodili njihovo prirodno ulje, a zatim ih nanesite na ugriz kako bi splasnuo otok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.