U trendu

Ovo je lek br. 1 za požuteli beli veš – svi ga imamo u kući, al’ ne znamo njegove moći

Beli veš, košulje i uopšte bela odeća posle nekog vremena nisu beli, obično posive ili požute taman da koristite i najskuplje deterdžente.

To se dešava sa čašavima, krpama, peškirima, posteljinom, a razumljivo da je najveći problem kada boju promeni neki vaš omiljeni odevni beli komad.. Ali ima leka. Bukvalno.

Postoji jako jednostavan trik da se reši takav problem i da vaše stvari oput budu snažnobele.

Tajna je u samo jednom sastojku koji verovatno svi imate u kući, a to su tablete aspirina. Način da izbelite veš je veoma jednostavan: potrebno je da pet, šest tableta aspirina izmrvite i ubacite u bubanj mašine, a onda po uobičajenoj proceduri sipate prašak i omekšivač. Na ovaj način otklonićete i fleke sa obojenih stvari, a vaše bele stvari će izgledati kao da su juče kupljene.

Takav rezultat dobija se zbog salicine kiseline koje sadrže ove tablete, a osim izbeljivanja, aspirin uspešno otklanja i fleke.

Postoji još jedan način da izbelite veš i skinete fleke asprinom, a da ga ne ubacujete direktno u bubanj mašine.

Rastvorite pet tableta u osam litara tople vode i potopite stvari u ovaj rastvor. Ostavite ih da prenoće, pa onda ih zajedno sa rastvorom stavite u mašinu i operite po uobičajenoj proceduri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar