U trendu

Ovo je najbolji trik za uklanjanje mrlja od laka: Nestaće kao rukom odnesene

Osim na noktima, lak za nokte često završi na stolu, kosi ili novim farmerkama, ali nema razloga za paniku jer će ovi jednostavni trikovi pomoći da se ove mrlje uklone. Odstranjivač laka za nokte bez acetona pomaže kod mrlja na kosi i tepihu, dok je lak za kosu bolji izbor za drvene površine.

Uklanjanje sa drvenih površina

Mrlje na drvenim površinama najbolje je ukloniti lakom za kosu. Dovoljno ga je poprskati i ostaviti da deluje oko 20 sekundi pre nego što ga obrišete običnom krpom. U zavisnosti od veličine mrlje, postupak treba ponoviti nekoliko puta. U tom slučaju treba izbegavati sredstvo za skidanje laka jer će ostaviti još veću mrlju, a može oštetiti i lakiranu površinu drvenog stola.

Uklanjanje laka za nokte sa odeće

Sa sredstvom za skidanje laka za nokte morate biti oprezni jer ne reaguje uvek dobro s tkaninama i bojama, pa je najbolje da ga isprobate na unutrašnjoj strani odeće. Nakon upotrebe sredstva za uklanjanje, odeću treba odmah oprati. Odstranjivač može da zameni i lak za kosu, a kod najtvrdokornijih fleka pomaže jedino hemijsko čišćenje. Kod mrlja od laka za nokte brzina je od suštinskog značaja. Jednom kada uđe u pore tkanine, teško ga je ukloniti.

Uklanjanje laka za kosu

Sredstvo za uklanjanje bez acetona će ukloniti razmazani lak za kosu, ali samo ako je mrlja još mokra. Ako se lak već osušio, pomoći će vam ulje ili balzam za kosu. Dovoljno je da jedan od ovih preparata nanesete na kosu, utrljate i skinete lak.

Uklanjanje laka za nokte sa tepiha

Uklanjanje mrlja zavisi od boje tepiha. Za tepihe svetlih boja najbolji izbor je odstranjivač bez acetona, dok je za tamne nijanse lak za kosu ili alkohol. Odstranjivač može izbeliti boju, pa je umesto toga preporučljivo naneti alkohol na mrlju, a zatim je obrisati papirom.

Ako mrlje ne nestanu pri prvom pokušaju, ponovite postupak dok se tepih ne očisti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar