U trendu

Lako do besprekorno čistih podova – obratite pažnju na ovo prilikom usisavanja

Da li pravite ove standarne greške dok usisavate? Evo kako da postignete savršenu čistoću vašeg doma!

Usisivači su alatke za čišćenje koje svako od nas koristi, ali da li ih koristimo na pravi način? Evo nekoliko grešaka koje možda pravite, a koje mogu uticati na efikasnost čišćenja i trajnost vašeg usisivača.

1. Zanemarujete praznjenje kesice ili posude

Da li čekate da se kesica napuni do vrha pre nego što je ispraznite? To može smanjiti snagu usisivača. Bolje je prazniti kesicu kada je delimično puna kako bi vaš usisivač održavao maksimalnu efikasnost.

2. Usisavate samo u jednom pravcu

Usisavanje samo u jednom pravcu može značiti da ne pokupite svu prljavštinu sa tepiha. Pokušajte da usisavate u različitim pravcima kako biste osigurali da uhvatite svu prašinu i nečistoće.

3. Ne koristite odgovarajuće nastavke

Nastavci za usisivače su tu s razlogom! Koristite ih za teže dostupna mesta poput uglova i ivica nameštaja. To će vam pomoći da detaljnije očistite prostorije i produžite vek trajanja usisivača.

4. Žurite

Brzinsko usisavanje može značiti da preskačete detalje i ostavljate prljavštinu iza sebe. Uklonite sve prepreke sa poda pre nego što počnete sa usisavanjem i usisavajte polako kako biste bili sigurni da pokupite sve.

5. Ne brišete prašinu pre usisavanja

Usisavanje treba da bude poslednji korak u čišćenju prostorije. Obrišite prašinu sa površina pre nego što usisate kako biste sprečili vraćanje prašine na pod.

6. Ne pomerate nameštaj

Ispod nameštaja može se skupiti mnogo prašine i nečistoće. Pomerite nameštaj kako biste osigurali da temeljito očistite sve delove poda.

Isprobajte ove savete i vidite razliku!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.