U trendu

Ovo je neočekivano leglo bakterija u vašem domu – nije toaletna daska niti kanta za smeće!

Sigurno ste već čuli za istraživanja o najprljavijim mestima u kući. Obično nam na pamet padaju toaletne daske, ali zapravo postoje mesta koja su još prljavija od toga i koja često previđamo. Na primer, računari su pravo leglo bakterija, sa 400 puta više mikroba nego na toaletnoj šolji, prema istraživanju dr Čarlsa Gerbe, piše avaz.ba.

Međutim, nisu samo računari opasni po zdravlje. Postoje i drugi predmeti koje često zaboravljamo da očistimo, što može uticati na opštu higijenu kuće. Na primer, kante za smeće mogu ugostiti više od 400 štetnih bakterija po kvadratnom centimetru, što može dovesti do privlačenja insekata i još više bakterija. Preporučuje se redovno čišćenje kanti najmanje jednom u dve nedelje.

Osim toga, filteri kuhinjskih napa mogu takođe postati plodno tlo za masnoću ako se ne čiste redovno. Za uklanjanje masnoće sa ovih površina preporučuje se upotreba specijalizovanih proizvoda za čišćenje.

Isto tako, ramovi za slike, podna površina ispod tepiha, mašina za pranje veša, aparat za kafu, ukrasne jastučnice, daljinski upravljači, kvake i prekidači za svetlo, držači za četkice su stvari koje često zaboravljamo da očistimo, a u njima se mogu naći bakterije i prljavština.

Važno je redovno čistiti ove predmete kako biste osigurali čisto i higijensko okruženje u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar