U trendu

Ovo je sjajni trik jedne mame: Toalet se maltene čisti sam i dok spavate uz jedan sastojak iz kuće!

Jedna mama je otkrila jednostavan trik za čišćenje toaleta od kamenca: „Samo stavim malo ovog praha i isperem ujutru.“ prenosi 24sata.hr.

Trik je u tome da ona koristi limunsku kiselinu kao sastojak iz kuće koja odlično uklanja kamenac i tvrdokorne mrlje. Jedna Australijanka je podelio svoj metod, rekavši da pre spavanja, kada više niko ne koristi toalet, stavlja 50 grama limunske kiseline u šolju.

„Ne volim da čistim toalet, kao i većina ljudi. Ali pošto imam decu, moram da brinem o čistoći kupatila, posebno toaleta. Umesto da trošim novac na skupe proizvode pune hemikalija koje mi iritiraju oči, pronašla sam jeftin i neverovatno jednostavan trik da ga očistim,“ napisala je Loren iz Australije na društvenim mrežama.

„Sada koristim limunsku kiselinu koja odlično uklanja kamenac i tvrdokorne mrlje. Pre spavanja, kada više niko ne koristi toalet, stavljam 50 grama limunske kiseline u šolju, pazeći da je posipam po kamencu i mrljama. Spustim poklopac i ostavim to preko noći. Ujutru samo pustim vodu i sve naslage se lako ispiru,“ objasnila je ona.

Posebno je istakla da je važno upozoriti sve iz kuće da ne koriste toalet dok je u njemu limunska kiselina.

„Zato to radim noću dok svi spavaju. Posle ovog tretmana i uz ovaj trik i sastojak, toalet šolja sija kao nova,“ dodala je ona.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.