Ovo je smrt za insekte: Zaboravite sodu bikarbonu, sredstvo iz kupatila je prava stvar

Kako da se zauvek rešite muva, komaraca i insekata?

Ako i vi spadate u onu grupu ljudi koja se trudi da prozore i vrata uvek zatvara jer je dovoljna sekunda da uleti neka „dosada“, onda bi trebalo da znate kako da se zauvek otarasite insekata. Mnogi misle da je generalno čišćenje pravo rešenje, ali muve, komarci i mravi vrebaju iz svakog ugla.

Mravi su definitivno najuporniji, mogu da se pojave na neobičnim mestima, a najgora stvar koja može da se desi, jeste da ih zateknete u velikom broju na nekoj namirnici. Postoje razna sredstva koja će ih ukloniti, ali ukoliko ih nemate pri ruci, postoji trik koji je otkrila Sofi Hinčlajf, poznatija kao gospođa Hinč. Stekla je veliku popularnost zahvaljujući savetima za čišćenje i uređivanje doma koje deli na društvenim mrežama.
Ona je istakla da je sve što je potrebno za gomilu mrava, jeste sredstvo koje skoro svaka kuća ima u svom ormariću u kupatilu. Reč je o puderu u prahu ili popularnije rečeno, talk puderu. U pitanju je sredstvo koje se koristi za eliminaciju svraba i iritacije kod dece. „Puder stavlja na mesta gde mravi ulaze u stan“, istakla je Hinčova i dodala kako je već godinama mirna jer je mravi ne opsedaju.

Veliki broj njenih pratilaca već praktikuje ovaj trik, pa su se u komentarima složili da je talk puder najbolje rešenje. Prema njihovim rečima, najbolje je staviti ga na ulazna vrata i ivice prozora jer su to najčešća mesta kroz koja se ušunjaju u vaš dom, Mondo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.