U trendu

Ovo ne preskačite: Greška prilikom stavljanja veša u mašinu koja uništava odeću

Miris svežine i dodir čiste tkanine glavni su razlozi zbog kojih volimo da peremo veš rublje pa obično tom zadatku pristupamo s puno pažnje, a svako ima neki svoj način.

Neki, na primer, koriste tečni deterdžent, a neki kapsule za pranje. Oni koji vole prirodno, u mašinu dodaju sirće kako bi postigli dodatnu moć dezinfekcije. Veš razdvajamo po boji, proveravamo etiketu kako bismo bili sigurni da ga peremo na odgovarajućoj temperaturi, a nešto kvalitetnije komade nosimo na hemijsko čišćenje kako ih ne bismo oštetili.

Međutim, mnogima se ipak potkrade česta greška zbog koje čisto rublje iz mašine izvlačimo s malim rupicama ili sličnim oštećenjima. Glavni neprijatelj osetljive tkanine u tom je slučaju patentni zatvarač, piše Zadovoljna.hr.

Ako pre pranja ne zatvorimo rajsferšlus, njegovi oštri rubovi bi mogli da oštete drugu odeću, odnosno uzrokuju male rupice za koje obično krivimo moljce. Dakle, bez obzira imate li patentni zatvarač na pantalonama, majicama ili jaknama, zakopčajte ga pre nego što ga stavite u mašinu za pranje veša, savetuju stručnjaci.

Za dodatnu sigurnost trebalo bi koristiti sigurnosnu iglu, poznatu kao zihernadla ili ziherica. Gurnite je kroz rupu u metalnom držaču patentnog zatvarača, zatim je provucite kroz tkaninu i zatvorite. Na taj ćete način izbeći otvaranje tokom pranja i eventualno oštećenje druge odeće.

Rajsferšlusi takođe mogu izgrebati vrata mašine za pranje rublja s unutrašnje strane pa njegovim zatvaranjem čuvate i uređaj. Ovo pravilo odnosi se na sve komade koji sadrže kopče ili male kuke – poput grudnjaka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar