Ovo voće čisti PVC vrata i pozore ko od šale: U potpunosti skida masnoću i žute fleke

Kako je u većini domova danas ugrađena pvc stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer plastika brzo požuti i lako upija masnoću

Čišćenje kuće može biti zahtevan posao, a svaka domaćica zna koliko im samo brisanje prozora i vrata oduzima vremena. Kako je u većini domova danas ugrađena pvc stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer plastika brzo požuti i lako upija masnoću.

Hemikalije koje uklanjaju i najupornije mrlje kao da nikakav uticaj nemaju na pvc. Zbog toga su brojne domaćice krenule u potragu za alternativnim metodama čišćenja. Jedno od njih je i sok od limuna. Sve što je potrebno jeste da iscedite jedan limun direktno na vrata, na onim delovima gde je plastika promenila boju ili gde se isprljala. Sačekajte da deluje 3-5 minuta.

Nakon toga uzmite krpu od mikrofibera i istljajte njom. Kada se mrlje uklone, uzmite pamučnu vlašnu krpu kako biste uklonili tragove limunovog soka. Može u tu svrhu koristiti i običan kuhinjski ubrus.

Ukoliko želite da pojačate efekat čišćenja, limunov sok možete pomešati sa solju, zajedničkim delovanjem ukloniće i najupornije fleke koje su se nataložile na vašim pvc vratima. Isti postupak možete primeniti i na pvc prozorima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.