U trendu

Pomešajte ova dva sastojka, nanesite na rernu i ostavite preko noći: Ujutro će biti blistavo čista

Čišćenje rerne je jedan od kućnih poslova koji skoro svi mrze, ali šta ako vam kažemo da rerna može biti čista bez previše muke? Ako ste odlučili da sami očistite svoju rernu i imate vremena za to, ali ne želite da koristite jake hemikalije možda upravo imamo odgovor za najbolje domaće sredstvo za čišćenje rerne!

Čišćenje rerne s dva kućna sastojka – sodom bikarbonom i sirćetom može biti vrlo efikasno, ali samo imajte na umu da će vaša rerna biti van upotrebe preko noći.

Kako napraviti rastvor za čišćenje od sode bikarbone i sirćeta

Soda bikarbona se pomeša s dovoljno vode da se dobije pasta za mazanje (biće vam potrebna velika količina ove mešavine da pokrije sve ivice rerne), a zatim se poprska sirće. Budite sigurni, kada se ovaj proces završi, ostaće vam blistavo čista rerna, prenosi Jutarnji.

Čišćenje rerne sodom bikarbonom i sirćetom:

Posebno izvadite sve rešetke iz rerne, plehove i uklonjive delove radi čišćenja.

U posudi pomešajte sodu bikarbonu i vodu dok ne dobijete pastu za mazanje.

Pastu rasporedite po svim ivicama rerne, ali NE po grejačima.

Ostavite rernu preko noći za najbolje rezultate.

Obrišite vlažnom krpom kako biste uklonili što više sode bikarbone.

Bocom s raspršivačem poprskajte sirće po unutrašnjosti rerne. Doći će do reakcije i lagano se zapeniti. Nakon toga ponovo obrišite vlažnom krpom.

Za čišćenje rešetki rerne možete upotrebiti sličnu metodu – jednostavno ih namažite sodom bikarbonom i poprskajte sirćetom. Pričekajte da se zapeni i zatim potopite u vruću vodu nekoliko sati. To će ukloniti svu masnoću i prljavštinu koja se zatim može lakše oribati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar