U trendu

Rešetke rerne zablistaće bez ribanja: Ova metoda uklanja i najtvrdokornije mrlje

Čišćenje rerne nije nimalo prijatan i lak zadatak, ali morate ga obaviti s vremena na vreme kako bi vaša rerna radila najefikasnije. Mukotrpno ribanje najčešća je metoda koja se koristi za čišćenje rerne, ali postoji mnogo lakši i efikasniji način.

Ovim trikom brzo ćete se i rešiti i najtvrdokornijih mrlja sa rešetki u rerni na kojima su se nakupili ostaci zagorele hrane.

Prašak za mašinsko pranje dodat u kupku s vrućom vodom pomoći će vam da očistite rešetke rerne. Jaki sastojci deterdženta uklanjaju tvrdokorne mrlje od hrane i masnoće. Taj trik, naime, otkrio je jedan korisnik TikToka koji je otkrio i recept za uspešno čišćenje tvrdokornih mrlja s rešetke rerne.

Sve što trebate da uradite je da stavite peškir u kadu kako biste sprečili ogrebotine, a zatim na njega stavite rešetku iz rerne. Zatim napunite kadu tako da rešetka bude potpuno prekrivena vodom. U posudi pomešajte još malo vode i otprilike tri kašike praška za pranje veša i dodajte u kupku. Ostavite da odstoji preko noći, zatim isperite i osušite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.