U trendu

Postavili ste klimu da greje, a ona i dalje hladi. Evo šta je problem, objašnjavaju majstori

U stanovima i kućama u kojima nema daljinskog grejanja pale grejalice, električni radijatori, ali i klima uređaji koji imaju opciju grejanja, piše City magazin

Mnogi vlasnici klima, ostanu u čudu kada uključe grejanje na svom uređaju, a ništa se nije dogodilo.

Znači li to da ne radi ili je problem u rukovanju? Pa, može biti i jedno i drugo, ali u nastavku ćemo se pozabaviti greškama u rukovanju.

Prvo što treba da znate je da je klima uređaju potrebno duže vremena da aktivira grejanje nego hlađenje. Ako duvanje hladnog vazduha po pravilu kreće istog trenutka kada upalite svoj klima uređaj i izaberete odgovarajući program i temperaturu, kod grejanja ćete možda morati da sačekate bar par minuta ili nešto više (do 10 minuta najviše) dok ne krene da izlazi topli vazduh iz klima uređaja.

Kada na svom daljinskom upravljaču izaberete opciju za grejanje, poželjno je da podesite temperaturu na 24 stepena, ako vam je cilj da što pre zagrejete prostoriju. Nakon toga možete smanjiti temperaturu po želji. U slučaju da želite da zagrejete svoj dom, ali i minimizirate troškove struje, podesite temperaturu na 20 stepeni.

Važno je da u prvom momentu izaberete brzo izduvavanje vazduha, a ne opciju AUTO. Ovu opciju možete izabrati nakon što se grejanje aktivira. S obzirom na to da se topao vazduh diže, bolje je da klima vazduh duva nadole, kako bi on bolje cirkulisao u prostoriji. Kada dođe leto, ponovo možete namestiti da hladan vazduh duva nagore.

Jedan od trikova koji majstori preporučuju kada grejanje na klimi ne radi je da uređaj isključite iz struje i posle par minuta uključite ponovo.

Ako ništa od ovog ne funkcioniše, možda je problem sa samim klima uređajem. U tom slučaju je najpametnije da nazovete servisere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар