U trendu

Postoje domaćice koje kuhinjske krpe drže u frižideru, razlog će vas iznenaditi!

Obično su okačene u kuhinji, mnogi ih stavljaju i na radnu površinu ili sudoperu, ali verovatno vam ne bi palo na pamet da stavite krpe u frižider. Šteta, jer je to vrlo praktična stvar koji olakšava život i minimizira uobičajeni problem.

Da li znate da krpe treba da držite u fižideru? Kada čujete razlog, nikada ih više nećete slagati po fiokama.

Korišćene krpe, ako se ne ispiraju dobro i redovno menjaju, brzo postaju izvor raznih vrsta mikroorganizama. Držanje u frižideru može ih usporiti jer više vole toplinu.

Međutim, to nije razlog zašto vas savetujemo da stavite krpe u frižider. Razlog je drugačiji. Prilično očigledno, ali moguće je da većina vas to nikada ranije nije shvatila.

Materijal od kojeg su tkanine napravljene su veoma upijajući. Tako da će biti odličan u uklanjanju viška vlage, koja se često nakuplja u frižideru. Samo ih postavite na police. Ova metoda je posebno korisna za ljude koji imaju puno voća i povrća.

Ako proizvode ne stavite direktno u frižider, već na krpu, svaka kontaminacija će završiti na njoj. Umesto da operete ceo frižider, samo zamenite krpu novom. Materijal takođe upija vlagu tako da se ne akumulira na hrani. Jednostavno, ali efikasno. Naravno, podrazumeva se da ćete u frižider staviti isključivo čiste krpe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar