U trendu

Postoji 6 mogućih razloga zašto vam smrdi iz veš mašine, ovako možete uspešno da ih rešite

Postoji šest razloga zbog kojih vaša veš mašina može imati neugodan miris, a s pomoću nekoliko saveta ovaj problem možete uspešno da rešite.

Mašine su upotrebom izložene masnoći i ulju s odeće, zalutalim dlakama i otpacima koji ostaju u džepovima odeće. A mi smo  uglavnom skoncentrisani na pranje i održavanje odeće da zaboravimo da i mašinu treba ponekad očistiti.

Profesionalci firme specijalizovane za čišćenje iz Engleske objasnili su u čemu bi tačno mogao biti problem sa smradom koji dopire iz mašine za veš, ali i način kako to možemo da rešimo.

Ciklusi niske temperature
Možda su bolju za okolinu, ali pranje odeće na nižim temperaturama može ostaviti oštar miris. Što je viša temperatura pri kojoj pokrećete mašinu, to je verovatnije da će proterati bakterije – inače se mogu nakupiti.

Ovde možete upotrebiti jednostavno rešenje i samo trebate pokrenuti ‘servisno pranje’ na mašini. Pokrenite ga barem jednom mesečno i miris bi trebao nestati.

Prljava zaptivna guma na vratima
Ako gumu na vratima ne održavate čistom, nakon nekog vremena iz nje može dopirati neugodan miris. Osim toga, prljava guma može usporiti protok vode i rezultovati buđom. Kako biste to rešili, samo obrišite unutrašnjost gume – učinite to temeljito i da ne propustite nijedan ugao.

Ako postoji buđa koja se već nakupila, upotrebite četku i sprej za buđ da je uklonite.

Loš sistem odvoda vode
Kada mašina ne ispušta dobro vodu, može ispuštati miris koji se širi. Voda koja ostane u mašini postaje ustajala i može dovesti do stvaranja buđi, sluzi i bakterija.

Pokušajte upotrebiti sredstvo za odčepljivanje odvoda kako biste rešili nakupljenu vodu. Nakon što to učinite, morat ćete stvarno dobro očistiti mašinu kako biste bili sigurni da ste se rešili svih zaostalih bakterija.

Upotreba previše deterdženta
Upotreba viška deterdženta znači da većina ostaje u mašini. Vremenom se talog može nakupiti i početi ispuštati neugodan miris. To možete izbeći tako da jednom za dve sedmice očistite pregradu za deterdžent i filter. Takođe, uvek pripazite da ne prekoračite preporučenu količinu.

Vlažan bubanj
Za očekivati ​​je da će se bubanj pokvasiti, ako je stalno vlažan, to može dovesti do dugotrajnog smrada koji takođe može uticati i na odeću. Kako biste to rešili, obavezno izvadite odeću iz mašine čim ciklus završi.

Zatim obavezno ostavljajte vrata otvorena kako biste prozračili  mašinu i pomogli joj da se osuši.

‘Ako čisti dobro’
Još jedan čudan razlog, ali ako mašina dobro pere odeću, takođe može ostati neugodnog mirisa u njoj. To se može dogoditi kada je prljavština uklonjena s odeće, ali ne iz mašine. Pokrenite čisti ciklus ili prazno vruće pranje nakon što ste oprali odeću kako biste uklonili ovaj miris, prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar