U trendu

Posuđe biće čisto kao suza: 1 začin je „smrt“ za zagoreli tiganj

Kako očistiti masnoću sa posuđa bez ribanja i bez straha da ćete oštetiti gleđ? Postoji veoma jednostavan način!

Svaka domaćica ima svoje male trikove za savršeno čišćenje posuđa. Kada ne pomažu kupovni proizvodi, većina će se okrenuti starim, oprobanim domaćim receptima iz kuhinje, a koji su ponekad čak i efikasniji.
Pa tako se u ove svrhe koristi i voda u kojoj se kuvao pasulj, naravno soda bikarbona kako univerzalno sredstvo koje je u kombinaciji sa ricinusovim uljem još efikasnije…

Jedan od onih koji provereno čiste zagorele naslage masnoće na tiganju bazira se na začinskoj namirnici koju najčešće dodajemo salatama i jelima od mesa.

Senf u prahu možete naći u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, 50 g ovog proizvoda košta oko 70 dinara, a veoma je deltovoran kod uklanjnja zagorele hrane sa posuđa. Evo i kako se koristi…

Sipajte 2 kašike senfa u prahu u zagrejanu posudu. Ravnomerno ga rasporedite po površini i dobro istrljajte vlažnim sunđerom (stranom sa žicom) za pranje posuđa. Zatim ostavite da tako odstoji 10-15 minuta. Ova namirnica će omekšati masnoću i pomoći će da je lako i bez mučnog ribanja uklonite sa tiganja.

Još jedno temeljno oprebrišite sud sunđerom i isperite hladnom vodom. Za ukupno 20 minuta sve je gotovo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar