U trendu

Poterao vas je maler? Ovo je “zlatno pravilo” za raspored u stanu, ima da vam krene u životu!

Feng šui učenje kaže da postoje posebna pravila gde koji nameštaj u kući treba da bude postavljen, u suprotnom, postoji mogućnost da blokirate dolazak pozitivne energije u vaš dom.

Male smernice mogu mnogo toga da promene i donesu dobru energiju koja će vam prijati, a samim time, sve će vam krenuti u životu.

1. Krevet

Krevet je najvažniji komad nameštaja prema feng šui učenju jer na njemu spavamo i obnavljamo svoju energiju za sutrašnji dan. Ovo učenje kaže da se najbolje mesto za postavljanje kreveta zove “komandna pozicija”. To znači da možete da vidite vrata spavaće sobe kada ležite na krevetu. Biti na komandnom položaju pomaže da se osećamo mirnije i opuštenije, jer na podsvesnom nivou možete da budete svesni svega što vam dolazi. Ako to nije moguće u vašem prostoru, možete da iskoristite ogledalo. Postavite ogledalo tako da možete da vidite odraz vrata iz svog kreveta.

2. Kauč

Kauč se obično nalazi u dnevnoj sobi. Ove oblasti vašeg doma predstavljaju porodičnu harmoniju jer su to prostorije u kojima se porodica okuplja. Kada se radi o ovom nameštaju, bitno je da budete sigurni da je postavljan na način koji omogućava svakom od članova porodice da udobno sedi.

3. Trpezarijski sto

Trpezarijski sto predstavlja vezu sa vašom zajednicom i prijateljima. Najbolje mesto za trpezarijski sto je što dalje od ulaznih vrata. Zamislite da nacrtate liniju preko svog doma na pola puta između ulaznih vrata i zadnjeg zida. U idealnom slučaju, vaš trpezarijski sto će biti iza te srednje linije. Kada je trpezarijski sto blizu ulaznih vrata, to predstavlja prijateljstva koja su privremena. Trpezarijski sto postavljen dalje u kuću znači da možete izgraditi trajnija prijateljstva.

4. Televizor

Televizor može da ometa energiju vašeg doma, pa je najbolje da ga držite podalje od spavaće sobe. Ako možete da držite televizor u porodičnoj, dnevnoj sobi, to je generalno najbolje mesto za to.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.