U trendu

Potopite tamni veš u ovo popularno piće i boja će biti kao nova

Da li ste ikada pokušali da dodate obično pivo tokom pranja veša? Ispostavilo se da je to sjajan način da vratite boje u život. Pogledajte šta treba da se uradi.

Obično posle nekoliko pranja lepe žive boje izblede, a omiljena bluza ili zavese više ne prijaju oku kao na početku.

Najveći problem su tamne i crne tkanine, a i kada je odeća izrazito živih ili neonskih boja. Što je temperatura pranja viša, brže se oslobađamo boje zajedno sa mrljama i prljavštinom.

Ispostavlja se da obično pivo nam tu može pomoći. To je sjajan način da blago izbledelim odevnim predmetima vratite sjaj, ali i odličan način da ih zaštitite prilikom pranja.

Dodajte pivo u veš – briljantan trik koji osvežava boju

Ako je vaša odeća izgubila nešto od svoje žive boje i želite da je osvežite, samo joj pripremite pivsku kupku. Sipajte pivo u lavor i potopite odeću nekoliko sati. Zatim ih isperite u vodi i operite na uobičajeni način. Ovaj tretman bi trebalo da osveži boju tkanine. Najbolje je pripremiti ispiranje u omeru 1: 1, odnosno dodati istu količinu vode na svakih 0,5 l piva.

Dobro je koristiti ovu metodu s vremena na vreme kao sredstvo za sprečavanje bledenja. To je odlična alternativa skupim i hemijskim proizvodima iz prodavnice. Takođe nije potrebno dragoceno vreme koje je potrebno da se, na primer, ofarba izbledela crna odeća. Pivo je takođe jedan od proizvoda koji prirodno potamnjuje boju, pa je savršeno za negu crne i tamnoplave odeće.

Koristite tretman u zavisnosti od toga koliko često nosite i perete odeću, pivska kupka bi trebalo da bude dovoljna jednom u dva meseca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.