Potpuno je besplatna i svi je imamo u dvorištu, od nje cveće raste kao ludo

Ovo je super jeftina i zabavna caka

Ako gajite cveće u saksijama, nikako nemojte da koristite hladnu vodu sa česme za zalivanje jer postoji mogućnost da cvet vrlo brzo uvene.

Hladna voda može delovati kao šok za vašu biljku, zato je najbolje da je zamenite kišnicom koju ste na pravilan način skupljali ili vodom koja je duže vreme odstojala u flaši.

Možda niste znali, ali kišnica je i te kako dobra za zdravlje vaših biljaka.

Kišnica ne sadrži kamenac, te je zbog toga mnogo zdravija za boljke od česmovače.
U nekim evropskim zemljama je čak zabranjeno da se bašta leti zaliva vodom za piće, a podstiče se razvijanje sistema sakupljanja kišnice.

Ova caka će vam takođe omogućiti i da dodatno uštedite.

Poznato je da je potrošnja vode leti uvećana, po domaćinstvu čak i za 40 odsto, dok neki domovi često imaju problem sa nestankom vode ili pritiskom.
To je svakako odličan razlog da razmislite o upotrebi kišnice za zalivanje biljaka i bašte. Najbolje je da, ako se odlučite za ovaj korak, nabavite i filtere za prečišćavanje kišnice.

Kišnicu osim za zalivanje biljaka, možete da koristite i za pranje automobila (pod uslovom da je prečistite pomoću filtera), zalivanje vrta, pranje staza, pranje betona ispred kuće.
Sve što treba da uradite da biste sakupili kišnicu jeste da na određenim mestima u dvorištu postavite burad ili balone koji će se napuniti kišnicom, a najbolje je da je prečistite pomoću filtera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.