U trendu

Potrebni su samo štapići za uši i flaša: Baštovan otkrio trik kako da se biljke zalivaju same ovog leta!

Kada i koliko bi trebalo da zalivate svoje biljke može biti velika gnjavaža kada ste početnik koji ima puno drugih stvari o kojima mora da brine. Ali ovaj trik može da pomogne.

Stručnjak za vrtlarstvo, izvesni Džo sa TikToka, otkrio je kako se stara da njegove biljke uvek imaju puno vode, a sve što je potrebno su plastična flaša i ekser. Džo je na društvenim mrežama otkrio svoje brze trikove za lakše zalivanje biljaka, piše Jutarnji.hr.

U prvom videu kaže „sve što vam treba je plastična flaša i ekser“.

@joesgarden

#howto water your plants, the easy way😊! #planttips #plantsoftiktok #learnontiktok #garden #gardening #diy #plants #planttok #lifehack #recycle

♬ Sunny Day – Ted Fresco

„Napravićete tri rupe na dnu flaše. Ovo će omogućiti da voda iscuri, ali ne prebrzo. Sledeće što ćete uraditi jeste da iskopate rupu pored biljke koju želite da zalivate i zakopate flašu do grla. Ovako voda ide pravo u koren gde je najpotrebnija”, objasnio je.

Takođe je predložio da držite čep na flaši kako voda ne bi privukla komarce. Međutim, pripazite da ne zategnete poklopac do kraja jer će to stvoriti vakuum unutar flaše i sprečiti izlivanje vode.

U drugom videu: „Jeste li znali da možete zalivati vaše biljke na auto-pilotu koristeći dva kućna predmeta“, Džo pokazuje kako uz pomoć plastične flaše i štapića za uši pravi sistem navodnjavanja u par jednostavnih koraka.

Prvo je probušio rupice na flaši i na čepu, a zatim je zatvorio rupe štapićima za uši. Flašu je napunio vodom i postavio pored biljaka koje će sada imati dovoljno vodu.

@joesgarden

#howto water your plants on autopilot 🌱💦 #plants #planttok #reuse #diy #wateringplants #lifehack

♬ Sunny Day – Ted Fresco

Međutim, ako biste radije sami zalivali svoje biljke, trebalo bi to da radite odmah ujutru. Osim ako ne zalivate sistemom za navodnjavanje kap po kap, izbegavajte zalivanje uveče. Biljke često ostaju mokre tokom cele noći kada se zalivaju uveče, što je recept za bolest biljaka.

Takođe pustite crevo da teče nekoliko sekundi pre nego što zalijete travnjak. To će sprečiti da voda bude preterano vruća ili hladna. Na taj način možete izbeći opekotine vaših biljaka ili šokiranje korena prehladnom vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.