U trendu

Pre nego što stavite sir u frižider, obavezno uradite jednu stvar

Mlečni proizvodi, a posebno sir jako brzo se kvare ako se ne čuvaju kako treba. Kako da vam sir ostane svež! Pre nego što ga stavite u frižider obavezno uradite jednu stvar!

Dok plavi sir i polutvrdi sir mogu direktno u plastičnu kesicu (kesa za zamrzivač ili bilo koja druga čista kesa), problem je kako sačuvati mladi sir. Naime, njega bi trebalo da čuvate u plastičnoj posudi sa poklopcem. Svež sir bi trebalo da čuvate u originalnom pakovanju, ako je moguće, ali bilo bi dobro da ga prebacite i u neku drugu plastičnu posudu sa poklopcem i svakih nekoliko dana menjate vodu u kojoj stoji.

Takođe, sireve obavezno čuvajte u frižideru, na polici na kojoj čuvate povrće. Razlog zbog kojeg bi tamo trebalo da ih čuvate jeste temperatura koja je na tom mestu hladna i stabilna, bez mnogo promena, a takva je idealna za namirnice poput sira.

Kako biste sir sačuvali od buđi, iskoristite malo ulja i to tako što ćete namazati sir sa malo maslinovog ili biljnog ulja, a zatim ga spustite u plastičnu posudu sa poklopcem. Ulje uvek možete da obrišete papirnim ubrusom, a takođe možete i da operete sir u toploj vodi i da uživate u njegovom ukusu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.