U trendu

Prirodno đubrivo za cveće koje čini čuda: Vaše biljke cvetaće kao nikada pre

Jeste li se ikada zapitali šta se događa kada svojim sobnim biljkama date nešto više od redovnog zalivanja? Tražite li prirodan način da svoje sobne biljke održite zdravima? Otkrivamo čudotvorno đubrivo za sobne biljke.

Prirodno i besplatno đubrivo za sobne biljke

U modernom svetu održivog vrtlarstvo postajemo sve svesniji važnosti korišćenja prirodnih i obnovljivih izvora za negu biljaka. U tom je duhu ključ pronaći inovativna rešenja, koji ne samo da čuvaju našu planetu, već i poboljšavaju zdravlje i rast biljaka. Jedan od ovih dragocenih prirodnih resursa koji se često zanemaruje, je kora od banane.

Bili smo dugi niz godina kora od banane doživljava samo kao biološki otpad, ali sve smo svesniji njegovog potencijala. To kora od banane riznica je minerala, koji su ključni za razvoj biljaka.

Time ćete ne samo izbeći korišćenje štetnih kemikalija, već i podstaknuti bujni rast i snažno cvetanje sobnih biljaka.

Kako koristiti đubrivo za sobne biljke?

1. Očistite listove

Kore od banane odličan su prirodan način za čišćenje lišća vaših sobnih biljaka. Jednostavno ih obrišite unutrašnjom stranom kore od banane kako biste ih oslobodili prašine. Ovaj prirodni proces ne samo da čisti lišće, već ga i hrani, što će vašim biljkama vratiti sjaj. Preporučuje se da napravite barem ovaj postupak dva puta mesečno.

2. Nahraniće ih

Kora banane prirodni je izvor minerala koji se lako razgrađuje u kompostu. Isecite je na male komadiće i zakopajte u zemlju oko biljaka ili u posudu. Minerali iz kore banane obezbediće vašim biljkama potrebne hranjive materije, podstaknuti njihov bujan rast i lepo cvetanje, prenosi Citymagazine.si.

3. Efikasno odbija štetočine

Osim hranjivih svojstava, kora banane ima i repelentno delovanje na štetočine. Ako imate posla s dosadnim bubama, jednostavno zgnječite koru banane i zakopajte je oko svojih biljaka. Larve će se uskoro raspršiti i vaše će biljke ostati netaknute.

4. Banana voda za zalivanje

Kako biste dodatno iskoristili blagotvorna svojstva kore banane, pripremite jednostavni rastvor za zalivanje biljaka. Jednostavno stavite koru prezrele banane u vodu, dodajte malo smeđeg šećera i ostavite da se smesa namače dva dana. Banana voda je bogata kalcijumom, fosforom i kalijumom, mineralima koji su neophodni za zdravlje biljaka. Zalivajte svoje biljke ovim rastvorom jednom nedeljno.

Uz korišćenje kora od banane sobno bilje će procvetati u punoj lepoti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar