U trendu

Prljave zidove možemo očistiti i bez krečenja: Uz ovaj trik sve mrlje i tragovi će nestati za tili čas

Na TikToku jedan stručnjak je pokazao kako da detaljno operete zidove.

Prvo što je potrebno da uradite je da obrišete ceo zid većom krpom za prašinu, praveći vertikalne poteze gore-dole po zidu. Stručnjak naglašava da je važno redovno proveravati krpu i videti kada je treba otresti ili zameniti kako se prašina ne bi vratila na zid.

Zatim bi trebalo da napunite sudoperu višenamenskim sredstvom za čišćenje i vodom i umočiti u njega brisač prozora i dobro ga iscediti. S brisačem onda treba proći preko površine zida, piše Dejli mejl.

Nakon toga, umočite krpu za brisanje u rastvor paste za čišćenje i vode i snažno istrljajte tvrdokorne mrlje na zidu i područja oko prekidača svetla i utičnica, koji su izloženi masnoj prljavštini. Zatim isperite krpu u vodi, iscedite je i ponovo obrišite ista mesta.

Stručnjak upozorava da ne smete natopiti zid vodom ili ga prejako ribati. Brisanje odozdo prema gore može zvučati kontraintuitivno, ali na taj način sprečavate da mrlje ili prljava vlaga kaplju niz zid. Pripazite i što koristite za čišćenje i nemojte koristiti prejaka sredstva jer biste mogli oštetiti zidnu boju, prenosi Danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)