U trendu

Profesionalna čistačica otkrila koje stvari su previše komplikovane za čišćenje: ‘Nikada ih ne bi imala u kući’

Jedan stručnjak za čišćenje podelio je listu stvari koje nikada ne bi imala u svom domu jer ih je previše teško očistiti. Viktorija Kitson je na Tik Toku otkrila stvari koje izbegava, a neke od njih su iznenađujuće, prenosi Mirror.

U svom videu ona tvrdi da ljudi, kada kupuju, ne uzimaju u obzir koliko puno održavanja zahtevaju neki kućni predmeti, i na kraju ozbiljno požale što su si zadali dodatan posao tokom čišćenja. Ovime je htela da savetuje druge koji žele jednostavnije čišćenje svojih domova.

„Venecijaneri su klimavi i teško se čiste, pa ih izbegavam, a roletne, na primer, izgledaju veoma slično i mnogo su jače“, rekla je Viktorija. Prelazeći na kuhinju, objasnila je da oblik vaše sudopere može doprineti sakupljanju prljavštine. Naime, ona tvrdi da kvadratne sudopere olakšavaju nakupljanje prljavštine u uglovima ili nakupljanje kamenca. Okrugle sudopere nemaju ovaj problem.

Što se tiče kupatila, Viktorija je rekla da je samostojeća kada dobra samo ako imate veliko kupatilo. Ako kupatilo nije veliko, onda morate da uđete u kadu sa usisivačem da biste očistili iza nje, što je komplikovanije. Ali to nije bilo sve na šta je trebalo paziti u kupatilu. Objasnila je i da izbegava klizna tuš vrata jer je čišćenje komplikovanije i duže traje.

„Takođe izbegavam slavine od nerđajućeg čelika jer čim voda dođe na njih, ostavljaju tragove kamenca. Čišćenje im može trajati večno jer morate da ih očistite, a zatim ispolirate“, kaže Viktorija, a prenosi Večernji list.

Pored toga, rekla je i da ne bi uzimala metalne prekidače za svetlo jer su otisci prstiju svuda čim ih dodirnete, a da su mat prekidači odlična alternativa. Takođe izbegava podove visokog sjaja jer su mrlje lako vidljive.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.