U trendu

Prozore pere samo jednom u 6 meseci i na njima nema nijedne mrlje: Ovo je njena tajna

Pranje prozora je često priča bez kraja. Ne samo da ih nije dovoljno oprati samo jednom kada želite da zablistaju, već se nakon nekoliko dana ponovo nakuplja prljavština na njima.

Autorka na portalu Recepti i zdravlje prenosi kako je njena komšinica otkrila genijalan trik koji olakšava pranje prozora i duže ih održava čistima. Tajna je u ovom domaćem proizvodu za čišćenje, koji je mnogo efikasniji od običnih proizvoda iz prodavnice. Dakle, ako želite da vaši prozori budu čisti, pokušajte sa ovom jednostavnom procedurom.

Biće vam potrebno:

Nekoliko kapi omekšivača

1/2 šolje tople vode

1 kašika glicerina

Brisač za pranje i suvu krpu

Postupak:

Pomešajte omekšivač sa glicerinom i vodom tako da se sve komponente dobro sjedine. Ostavite mešavinu da deluje 15 minuta, za to vreme redovno mešajući. U međuvremenu, operite prozore toplom vodom i obrišite ih suvom krpom. Uzmite sunđer i nanesite pripremljenu smešu. Koristite je za temeljno pranje stakla sa obe strane – iznutra i spolja. Zatim samo obrišite krpom. Prozori su divno čisti i besprekorno blistavi bez ijednog traga.

Nakon sušenja, ovo sredstvo formira zaštitni sloj na staklu, koji sprečava taloženje prašine i prljavštine i ne stvara tragove kiše na njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.