U trendu

Prozori će biti bez i jedne jedine mrlje: 3 moćna trika za brzo čišćenje

Pranje prozora nije baš omiljeni posao domaćica zbog upornih belih mrlja koje se teško skidaju. Želite li brzo i lako očistiti bilo koju staklenu površinu u svom domu evo tri super trika.

1. Sirće umesto sredstva za čišćenje

Alkoholno sirće savršen je saveznik u čišćenju stana i pranju prozora.

Bočicu s raspršivačem napunite s alkoholnim sirćetom i vodom u omeru 50:50 (pola-pola). Prozore dobro naprskajte i prebrišite, a ako su jako prljavi postupak ponovite još jednom.

2. Destilovana umesto obične vode

Voda je u većini gradova tvrda te sadrži velike količine kamenca i minerala koji je odgovoran za bele tragove koji ostaju na staklenim površinama nakon čišćenja. Upravo zbog toga destilovanavoda je bolji izbor.

Pre nego upotrijebite sredstvo za pranje stakla, površinu prebrišite krpicom namočenom u destilovanu vodu.

3. Magična krpa umesto papira

Kod pranja prozora i drugih staklenih površina vrlo je važan završni deo – krpica za sušenje. Najveća greška je brisanje prozora krpom za suđe ili papirnim ubrusom jer oni za sobom ostavljaju dlačice koje ne želimo videti na čistom prozoru.

I dok je nekada novinski papir bio definitivni broj jedan, danas posao možete odraditi puno lakše uz pomoć takozvane čarobne krpe. Reč je o višenamjenskoj krpi napravljenoj od mikrovlakana koja savršeno brzo i lako upija vlagu.

Krpom možete prebrisati ostatke vode, ali i ispolirati oprani prozor. Nakon što se osuši staklo suvom čarobnom krpom još jednom detaljno prebrišite. Ona će ukloniti i najmanje tragove mrlja od vode.

Ova 3 trika mnogi su isprobali i rezultat je fascinantan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar