U trendu

Prozori vam ne dihtuju dobro i propuštaju hladnoću: Rešite problem jednostavno i jeftino

Najbolje rešenje je, svakako, promeniti stolariju ukoliko je postojeća stara i dotrajala, posebno ako je drvena, a drvo se već pomalo raspada. Ali to nije jeftino pa su ljudi često prisiljeni da posegnu za improvizacijom kako bi im u domu bilo toplije.

Jedno od najjednostavnijih rešenja je zaptivanje prozora i vrata. To je jeftina metoda koja daje dobre rezultate, a ne morate da imate majstorskog iskustva da biste to uradili  sami.

Radi se o posebnoj gumenoj traci koja se postavi oko prozora i vrata i tako zaustavlja ulazak hladnog vazduha kroz proreze. Takva traka dužine od 6 metara košta oko 150 dinara. Ako želite malo efikasniju, možete kupite silikonsku koja košta oko 900 dinara za devet metara.

Ukoliko ste prošle zime zadihtovali prozore i vrata, sad proverite ima li kakvih oštećenja na trakama. Naime, guma se s vremenom može ošteti i mogu se javiti male pukotine kroz koje ulazi hladan vazduh. Manja oštećenja možete zakrpiti s malo lepka, dok bi kod većih trebalo da zamenite komad trake novom.

Ukoliko vam je to sad previše komplikovano, stavite pod prozore i vrata graničnike koji obično izgledaju kao zmija od platna i fizički sprečavaju prodiranje vazduha- ali, samo na dnu prozora i vrata. Takve ‘zmije’ se mogu kupiti u prodavnicama, mada će poslužiti i stari ćebići ili peškiri.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar