PVC prozori imaju 1 skrivenu caku: Ako ovo uradite dom će vam biti topliji, a računi za struju upola manji

Postoji jedan trik koji će vam pomoći da učinite da vaš dom tokom zime bude prijatnije mesto za život, a računi koliko toliko manji

Na PVC prozorima postoji jedan  metalni deo, koji je potrebno pomeriti leti, a vratiti zimi kako bi prozor bolje dihtovao i kako kroz njega ne bi izlazila toplota napolje.

Da biste prozore podesili na „zimski režim“, jednostavno otvorite prozorsko (ili balkonsko) okno i pronađite šaraf na strani gde se nalazi ručka, te ga podesite uz pomoć inbus ključa.

Šraf koji se nalazi sa strane šarke okrećite unutra, pri čemu se reguliše potisna sila prozorskog okvira.

Majstori prilikom postavljanja najčešće prozor ostave u „standardnom“, srednjem „režimu“.

Ako niste sigurni u kom su trenutno „režimu“ vaši prozori i vrata, jednostavno oknom stisnite list papira. Ako ga možete bez problema izvaditi, namešteni su na „letnji“, ali ako se pokida, onda su na „zimskom režimu“.

I sada ćete možda pomisliti, zašto bih uopšte vraćali prozor u letnji režim. Odgovor je jednostavan. Tokom zimskog režima opterećenje na gumu okvira znatno se povećava, pa će se brzo istrošiti i moraćete uskoro da menjate delove prozora.

Osim toga, tokom leta će vam prijati da koliko toliko u prostoriju ulazi svež vazduh i time se smanji potreba za čestim luftiranjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.