Raskošna, prelepa i mirisna: Jedna vrsta petunije cveta sve do jakih mrazeva

Najizdržljivija sorta petunije

Ova sorta petunije odličan je izbor za veoma osunčane balkone, ali i za vrtne gredice

U izboru za najatraktivniju cvetnicu, posebno na balkonu, teško je pobediti petunije zbog snažnog rasta, šarenih cvetova i nezahtevnosti.

Ali postoje obične petunije i supertunije, koje svojim raskošnim cvetovima dominiraju na svakom balkonu. Jedna od najnovijih sorti petunija nosi ime Royal Velvet, sorta koja opravdava svoje kraljevsko ime proizvodeći bogatstvo ljubičasto-plavih cvetova tokom cele sezone.

Osim raskošnim cvetovima, ova vrsta impresioniraće vas svojom izuzetnom otpornošću na vrućine pa je odličan izbor ako vam je balkon stalno osunčan.

Osim dobrim izgledom, ova sorta može se pohvaliti i snažnim mirisom koji je posebno jak u kasnim popodnevnim satima.

Ova sorta petunije takođe je odličan izbor i za vrtne gredice. Gde god posadite Royal Velvet, pobrinite se da tamo gde želite da ih uzgajate dobijaju najmanje šest sati direktne sunčeve svetlosti dnevno.

U vrtnim gredicama biljke razmaknite 25 do 50 centimetara u dobro dreniranom tlu. Na balkonu ih sadite u saksije promera najmanje 14 centimetara. Zaliivajte petunije redovno i prihranjujte tokom cele vegetacije kako biste podstakli bujnije cvetanje.

Ako ikad Royal Velvet počne da izgleda pomalo umorno, orežite stabljike za otprilike trećinu. Očekujte da će vaše supertunije nastaviti da cvetaju sve dok se ne dogodi jak mraz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.